Windows 10:n päivitysten ongelmat ovat olleet tapetilla käyttöjärjestelmän julkaisusta lähtien. Niiden asennus saattaa epäonnistua, ja aiheuttaa turhaan harmaita hiuksia käyttäjille.

Microsoft on onnistunut selvittämään ainakin yhden syypään epäonnistuneille päivityksille. Windows 10:n Fast Startup -toiminto yhdistelee horrostilan ja laitteen sammutuksen parhaita puolia nopeuttaen selvästi Windows 10:n käynnistymistä.

Ikävä kyllä nopealla käynnistyksellä on hintansa, sillä se saattaa vaikeuttaa joidenkin päivitysten asennusta. Microsoftin mukaan päivitysten asennus edellyttää, että Windows sammutetaan kokonaan. Näin tapahtuu vain laitetta uudelleenkäynnistäessä, tai mikäli Fast Startup -ominaisuus on poistettu käytöstä.

Microsoftin mukaan yhtiö aikoo korjata ongelman seuraavan Windows-version myötä. Toistaiseksi jää kuitenkin epäselväksi, kärsiikö Windowsin käynnistysnopeus Microsoftin tulevista muutoksista.

Mikäli päivitysten asennuksessa esiintyy ongelmia, voi Fast Startup -ominaisuuden kytkeä pois käytöstä. Ohjeet siihen löytyvät täältä.