Yksittäisen Windows 10 -version tukiaika ei ole aina käyttäjille yksiselitteisen selkeä asia. Microsoft aikoo pureutua ongelmaan julkaisemalla varoituksen hyvissä ajoin ennen tukiajan päättymistä.

Uuden ominaisuuden havaitsi ensimmäisenä WindowsLatest-sivusto, jonka käytössä olevaan Windows 10 -versioon ilmestyi varoitus April 2018 Updaten poistumisesta tuen piiristä. April 2018 Update julkaistiin viime vuoden huhtikuussa, versionumeroltaan se on 1803.

Päivityksen tukiaika on päättymässä 12. marraskuuta, jonka jälkeen sen käyttäjät siirretään viimeistään automaattisesti uudemman Windows 10 -version käyttäjiksi, MSPowerUser kirjoittaa. Microsoft kertoo aloittaneensa April 2018 Updaten ja sitä vanhempien versioiden käyttäjien siirtämisen uudempien versioiden pariin kesäkuun lopussa.

MSPowerUserilla pidetään mahdollisena, että varoitustoiminto oli sisällytetty osaksi kumulatiivista KB4507435-päivitystä. On myös mahdollista, että ominaisuus oli rakennettu Windows 10:een jo aiemmin, mutta Microsoft päätti aktivoida sen toimintaan vasta nyt.

Toistaiseksi on epäselvää, näkevätkö vanhemman Windows 10 -version käyttäjät varoituksen vain Windows Update -palvelussa, vai esitetäänkö heille selväsanainen viesti ponnahdusikkunassa, kuten Windows 7:n käyttäjille.