Ensimmäiset kuvat uudistuvasta käynnistysvalikosta vilautti Microsoftin laitepomo Panos Panay. Sittemmin kuvia on nähty myös muissa yhteyksissä, mutta nyt, ensimmäistä kertaa, muutoksia pääsee kokeilemaan myös itse. Niitä on mukana Windows 10:n testiversiossa build 20261, joka on jaossa Windows Insider -beetatestaajille.

Toistaiseksi muutokset ovat vain pieniä parannuksia ulkoasuun. Eriväriset käyttötiilien taustat ovat vaihtuneet aavistuksen läpinäkyvään yksiväriseen taustaan, joka noudattelee muun käynnistysvalikon ja käyttöliittymäteeman ulkoasua.

Uudet kuvakkeet ja käynnistysvalikon ulkoasu noudattavat Microsoftin modernia Fluent design -muotokieltä. Saatavilla on vaalea ja tumma valikko sekä eri korostusvärejä.

Uudistetulla käynnistysvalikolla ei toistaiseksi ole kiveenhakattua julkaisupäivää. Seuraava Windows 10 -ominaisuuspäivitys on vuorossa syksyllä, mutta siitä odotetaan vain maltillista korjauspakettia. Suurempi päivitys on luvassa keväällä 2021, joten on mahdollista, että uusi käynnistysvalikko on mukana tuolloin, joskaan varmaa se ei missään nimessä ole.