Microsoft esitteli viime joulukuussa satoja uusia Windows-kuvakkeita. Monet Windows-beetatestaajat pääsevät kokeilemaan niitä nyt ensimmäistä kertaa. Sitä ennen täytyy kuitenkin liittyä Fast Ring -päivitysrinkiin.

Tietyt uudet kuvakkeet ovat saatavilla tällä hetkellä myös Release Preview -päivitysvaihtoehdon valinneille beetatestaajille, joten kyse on todennäköisesti vain päivistä, ennen kuin uudet kuvakkeet jaellaan myös tavallisille Windows 10:n käyttäjille, The Vergellä arvioidaan.

Ensimmäisinä uudet kuvakkeet saavat useat Windows 10:n sisäänrakennetut sovellukset, kuten Laskin, Groove Music, Sähköposti, Ääninauhri, Hälytykset ja Kello, Elokuvat & TV sekä Kalenteri.

Kuvakeuudistus on osa laajempaa Windowsin ja muiden Microsoftin palveluiden modernisointia, The Verge huomauttaa. Aiemmin saman mankelin kävivät läpi myös Office-toimisto-ohjelmiston ikonit. Uudet kuvakkeet noudattavat Microsoftin Fluent Design -muotokieltä.

Kaikki uudet kuvakkeet tullaan näkemään myös osana Windows 10X -käyttöjärjestelmää, jonka Microsoft on suunnannut erityisesti tuplanäytöllisiin laitteisiin.