Microsoft on nostanut oikeuskanteen ip-osoitetta 73.21.204.220 vastaan. Oikeusjutun vastapuoli on tuntematon. Yhtiö viittaa häneen tai heihin termillä ”John Does 1-10”, joka vapaasti suomennettuna on suunnilleen ”Matti Meikäläiset 1-10”.

Microsoftin mukaan kyseisestä ip-osoitteesta, joka Geekwiren tietojen mukaan kuuluu Comcast-kaapeli-tv-yhtiön New Jerseyn toimipisteelle, aktivoitiin jopa tuhat laitonta Office- ja Windows-ohjelmistoa, Softpedia kirjoittaa.

Oikeuskanteessa mainitaan, että kyseisestä ip-osoitteesta oltiin yhteydessä Microsoftin Washingtonissa sijaitseville aktivointipalvelimille 2800 kertaa joulukuun 2014 ja heinäkuun 2017 välisenä aikana.

Microsoftin tiedetään jahtaavan piraatteja, joiden toiminta on laajaa ja jatkuvaa. Tässä tapauksessa ip-osoitteen uskotaan kuuluneen liikkeelle, jossa myytiin laittomia Windows- ja Office-kopioita.

Oikeudelle jätettyjen dokumenttien perusteella kyseisestä ip-osoitteesta yritettiin aktivoida Windows 7-, 8.1- sekä Windows 10 -käyttöjärjestelmiä sekä Office Professional Plus 2010 -toimisto-ohjelmistoa. Microsoftin mukaan yksittäisiä lisenssejä käytettiin joko useampaan kertaan, tai ohjelmistoja pyrittiin aktivoimaan sallitun maantieteellisen alueen ulkopuolella.

Windows ja Office kuuluvat piraattien suosikkeihin maailmanlaajuisesti. Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer otti esimerkkimaaksi Kiinan, jossa yhdeksässä tapauksessa kymmenestä Windows-käyttöjärjestelmästä oli käytössä laiton kopio.