Microsoftin Edge-selaimen admin-oikeuksin käynnistäneet ovat saattaneet havaita, että selain ilmoittaa tästä näyttävästi ja kehottaa käyttäjää käynnistämään Edgen uudelleen tavallisin oikeuksin.

Syynä on luonnollisesti tietoturva. Korkeammilla oikeuksilla ajettu selain asettaa järjestelmän alttiiksi verkkorikollisten iskuille, kun ladatut tiedostot käynnistetään niin ikään järjestelmänvalvojan oikeuksin.

Microsoft suunnitteleekin nyt estävänsä kaikkien Chromium-pohjaisten selainten ajamisen admin-oikeuksin tietyissä tapauksissa. Yhtiön mukaan aloite tähän on tullut Windowsin käyttäjiltä, Windows Latest kirjoittaa.

Vastaisuudessa Windows havaitsisi, kun selainta yritetään ajaa järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja pyrkisi käynnistämään sen uudelleen tavallisen käyttäjän oikeuksin siinä tapauksessa, että käyttäjän ajettavaksi määrittelemä käynnistystiedosto ei edellytä admin-oikeuksien käyttämistä.

Jos Microsoft päättää ottaa turvaominaisuuden käyttöön, ei Windowsissa ajettavat selaimet enää käynnistäisi ladattuja ohjelmia korotetuin oikeuksin.