Microsoftin aggressiivisesti tuputtamasta Windows 10 -päivityksestä on yhä vaikeampi kieltäytyä.

Microsoft haluaa kaikki Windows 7- ja 8.1-käyttäjät uuden Windows 10:n pariin mahdollisimman nopeasti. Kampanjassa käytetyt keinot ovat silti lievästi sanoen kyseenalaisia.

Microsoft on julkaissut vanhempien Windows-versioiden käyttäjille useita päivityksiä, jotka helpottavat uuteen käyttöjärjestelmäversioon siirtymistä.

Kesäkuussa aktivoitu Get Windows 10 -sovellus on sekin saanut uuden toiminnon, joka vaikeuttaa päivityksestä kieltäytymistä entisestään.

Get Windows 10 ei PCWorldin Brad Cachosin mukaan tarjoa enää mahdollisuutta kieltäytyä Windows 10 -päivityksestä. Sovelluksen tarjoamat vaihtoehdot ovat aloittaa asennus välittömästi tai ladata ja asentaa päivitys myöhemmin, Softpedia kirjoittaa.

Kieltäytyminen onnistuu enää vain sulkemalla sovellus ikkunan oikeassa yläreunassa olevasta x-kirjaimesta, joskin se hyppää hyvin pian takaisin näkyville.

Microsoft aikoo myös ensi vuoden alkupuolella siirtää Windows 10 -päivityksen suositeltuihin päivityksiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos Windows Updaten asetukset ovat oletusarvoilla, päivitys asentuu automaattisesti. Varsinaisen käyttöjärjestelmän asennuksesta voi kuitenkin Microsoftin Windows-pomo Terry Myersonin mukaan kieltäytyä.