Microsoftin Xboxilla on paha ongelma. Se on jäänyt kauas PlayStationista, eikä sillä ole käytännössä mitään mahdollisuuksia saada etumatkaa kiinni. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Microsoft voisi parantaa asemiaan, etenkin seuraavaa konsolisukupolvea ajatellen.

Polygon jututti neljää analyytikkoa, joiden mukaan Microsoft kaavailee merkittäviä yrityskauppoja, joilla se voisi vahvistaa pelitarjontaansa. Yksi Xboxin Akilleen kantapäistä on nimittäin yksinoikeusjulkaisujen puute.

Kun konsolien suorituskyvyssä on viime kädessä vähänlaisesti eroa, ne erottuvat nimenomaan yksinoikeuspeliensä avulla. Siinä missä Pleikkarilla on niitä pilvin pimein, Xboxille on tänä vuonna tulossa tällä hetkellä vain kolme merkittävää yksinoikeuspeliä, Sea of Thieves, Crackdown 3 sekä State of Decay 2. Se ajaa konsolin hankintaa harkitsevat ihmiset entistä pahemmin Pleikkarin pauloihin.

Tämän vuoksi sitkeät huhut kertovat, että Microsoft harkitsee jonkin suuren pelijulkaisijan ostamista. Tämä toisi Microsoftille selkeästi vahvemman ja ennen kaikkea valmiin aseman pelimarkkinoilla.

Polygonin Microsoftia lähellä olevan lähteen mukaan Microsoft pohtii Electronic Artsin ostamista.

SlashGear pohtii, että EA:n hankkiminen tuskin muuttaisi koko EA:n valikoimaa Xboxin yksinoikeuspeleiksi, mutta yrityskauppojen myötä Microsoft saisi haltuunsa myös pelistudioita, kuten BioWaren. Jo pelkästään BioWaren peleillä kuten Mass Effecteillä ja Dragon Ageilla Xboxin yksinoikeustarjonta muuttuisi laimeasta hyvinkin houkuttelevaksi. Jos sen lisäksi myös esimerkiksi Star Wars -pelit sekä Battlefield -verkkoräiskinnät olisivat jatkossa vain Xboxilla pelattavia, se saattaisi hyvinkin kääntää pöydän Microsoftin eduksi.

Polygonin mukaan Microsoftilla olisi tähän varaakin. Yhtiöllä on 130 miljardin dollarin käteisvarannot, joiden lisäksi se nauttii nyt myös merkittävistä, vastikään myönnetyistä verohelpotuksista. Vaikka EA maksaisikin julkaisijan markkina-arvoksi arvioidun 35 miljardin dollarin verran, se saattaisi silti kannattaa.

Huhut kelluttavat mahdollisina ostokohteina myös Valvea sekä massiivisen suositulla PlayerUnknown’s Battlegroundsilla pankin räjäyttänyttä PUBG Corpia.