Taistelu pelistriimauspalveluiden kuninkuudesta on käynyt kuumana jo vuosien ajan, eikä kukaan ole toistaiseksi pystynyt horjuttamaan Amazonin omistaman Twitchin johtoasemaa. Nyt yksi palvelun kovimpana kilpailijana pidetty Microsoft Mixer on ilmoittanut pistävänsä pillit pussiin.

Päätös tulee kovana yllätyksenä palvelun käyttäjille, sillä vuosi sitten Mixer haali itselleen useita tähtistriimaajia tekemään alustalle yksinoikeudella tuotettua sisältöä. Näiden tähtien joukossa oli kaksi maailmankuulua striimaajaa, Tyler ”Ninja” Blevins sekä Michael ”Shroud” Grzesiek. Esimerkiksi Blevinsin tapauksessa huhuttiin miljoonien dollarien sopimuksesta.

Nyt tähtien tavoittelu on tyssännyt ja Microsoft on ilmoittanut The Vergelle, että kaikki alustan yksinoikeudella sisältöä tuottaneet striimaajat ovat jälleen vapaita toimijoita.

Microsoft ei ole kuitenkaan hautaamassa unelmiaan lopullisesti, sillä tästä lähtien yhtiö aloittaa yhteistyön Facebook Gaming -palvelun kanssa. Microsoftin mukaan kaikki striimaajat, jotka ovat kumppanuusohjelmassa Mixerin kanssa, tulevat siirtymään Facebook Gamingin vastaavaan ohjelmaan.

Mixer tulee pysymään pystyssä vielä kuukauden päivät. Heinäkuun 22. päivä alusta sulkeutuu lopullisesti, ja kävijät ohjataan Facebook Gamingin sivuille. Tätä ennen alustalla striimaavien käyttäjien saamat palkkiot tuplataan, ja katsojien on käytettävä kaikki Emberit ja Sparkit ennen alustan sulkeutumista.