Google on jo vuosia tyrkyttänyt omissa palveluissaan mainoksia Chrome-selaimestaan. Usein vaihtamisen perusteluiksi on kerrottu parempi suorituskyky, laajemmat ominaisuudet tai tietoturva. Nyt myös Microsoft kokeilee samaa temppua, Cnet kertoo.

Microsoft Outlookin pilviversioon Chromella kirjautuessa näytön ylälaidassa pyörii pieni mainosbanneri, jossa hehkutetaan Outlook.comin toimivan parhaiten yhteen Microsoftin oman Edge-selaimen kanssa. Tarjolla on lukuisia erilaisia ytimekkäitä Edgeä kehuvia mainostekstejä Tarkempaa tietoa yhtiö ei kuitenkaan selaimensa paremmuudesta tarjoa, mainoksen klikkaaminen vie vain suoraan Edgen lataussivulle.

Aivan uutta Edgen mainostaminen ei toki ole, aiemmin Microsoft on mainostanut selainta jopa suoraan Windowsin käynnistysvalikossa. Nykyiset mainokset Outlook.comissa näkyvät ilmeisesti vain Chrome-selaimen käyttäjille, joten kyseessä on selkeän kohdistettu kampanja.

Chromella on tällä hetkellä selvä ote selaintaiston ykköspaikasta, StatCounterin mukaan Chromella surffaillaan 64 prosenttia maailman nettiliikenteestä. Microsoft pyrkii kaappaamaan tästä osan Edgelleen ja ohjaamaan sitä kautta käyttäjät myös Bing-hakukoneeseensa. Tätä kautta Redmondin jättiläinen kahmisi itselleen nykyistä suuremman osan verkon mainostuloista.