Älypuhelimen ja läppärin yhteiskäyttö on monelle arkipäivää niin töissä kuin vapaa-ajalla. Samsung ja Microsoft ovatkin pyrkineet tekemään Windows-koneen ja Android-puhelimen rinnakkaiskäytöstä niin sujuvaa kuin suinkin mahdollista, kirjoittaa The Verge.

Uudessa Note 10:ssä on esiasennettuna Microsoftin Oma puhelin -sovellus, jonka avulla tekstiviestit, ilmoitukset ja halutessaan vaikka koko puhelimen näytön saa peilattua Windows-koneen näytölle. Myöhemmin tänä vuonna sovelluksen avulla on myös määrä onnistua puheluiden soittaminen pc:ltä käsin. Samsung kehittää myös automaattista OneDrive-synkronointitukea galleriasovellukseensa, mikä valmistuessaan helpottaisi kuvien lataamista pilvipalveluun.

Yhteispeliä tietokoneen ja puhelimen välillä helpottaa myös Samsungin uuteen uskoon rukkaama DeX-käyttöliittymä, joka avaa työpöytälaitteen näytölle näkymän puhelimen sovelluksista ja tiedostoista.

Uudesta Note 10:stä löytyvät esiasennettuna myös Microsoft Officen Android-sovellukset Word, Excel, PowerPoint ja Outlook. Vaikka toimistosovellukset olivat mukana ensimmäistä kertaa jo Galaxy S6:ssa, niitä ei nähty viime vuonna julkaistussa S9:ssä.

Note-sarjan erikoisuutena on jo pitkään ollut S-kynä, jolla käyttäjä voi tehdä käsin kirjoitettuja muistiinpanoja. Tähän asti rustauksia ei kuitenkaan ole voinut muuttaa digitaaliseksi tekstiksi kuin manuaalisesti kirjoittamalla, mutta Note 10 tarjoaa tähänkin muutoksen. Digital Trends nimittäin kertoo, että Note 10:ssä kynällä kirjoitetun tekstin voi muuttaa digitaaliseksi tekstiksi Microsoft Wordin avulla.