KB4469342-tunnisteella julkaistu kumulatiivinen päivitys korjaa muun muassa oletusohjelmien valitsemiseen liittyvän ärsyttävän bugin.

Aiemmin kävi ilmi, että October 2018 Update -päivityksen seurauksena Windows 10 ei muista käyttäjän tekemiä oletussovellusvalintoja. Windows saattaa itsepäisesti avata esimerkiksi tekstitiedoston Microsoftin valitsemalla sovelluksella, vaikka käyttäjä olisi määritellyt tiedostot avautumaan toisessa ohjelmassa.

Redmondin jätti lupasi asiaan korjauksen, ja se on mukana tuoreimmassa päivityksessä, jonka pitäisi asentua Windows-laitteisiin automaattisesti.

Päivityksen voi asentaa myös valitsemalla Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Update > Hae päivityksiä. Toinen vaihtoehto on asentaa päivitys käsin Microsoftin Update Catalog -päivityssivun kautta, MSPowerUser neuvoo.

Kaikkia October 2018 Update -päivityksen riivaamia ongelmia ei KB4469342 kuitenkaan korjaa. Jäljelle jäävät ainakin Nvidian näytönohjaimen Edge-selaimelle aiheuttamat kaatuilu- ja jumiutumisongelmat sekä Media Playerin Seek Bar -hakutoiminnon rikkoutuminen. Näistä jälkimmäisen korjausarvio sijoittuu joulukuun puolen välin tienoille.