Microsoftin viime vuonna julkaisema Surface Pro 4 -tabletti ei ole ”erittäin turvallinen” laite, mikäli standardeina käytetään Microsoftin omia kriteerejä, Softpedia kirjoittaa.

Microsoftin julkaisemien standardien mukaan erittäin turvallisen Windows-laitteen pellin alta löytyy Intelin tai AMD:n valmistama seitsemännen sukupolven suoritin sekä vähintään kahdeksan gigatavua muistia. Lisäksi käytössä täytyy olla vaatimukset täyttääkseen Windows 10:n viimeisin versio, Fall Creators Update.

Softpedia kuitenkin huomauttaa, ettei keskusmuistin määrällä ole vaikutusta laitteen turvallisuuteen. Sivusto muistuttaa myös, että vaikka laite ei täyttäisi Microsoftin asettamia standardeja, ei se tee siitä turvatonta käyttää.

Eräs Microsoftin asettamiin vaatimuksiin yltämätön laite on yhtiön oma Surface Pro 4. Microsoftin tabletti käyttää Intelin kuudennen sukupolven suoritinta.

Suorittimen ja Windows 10 -version lisäksi Microsoftin erittäin turvallisen laitteen määrityksistä löytyy myös muita vaatimuksia, kuten se, että uefi secure boot -ominaisuuden täytyy olla oletusarvoisesti käytössä.

Tavallisen Windows 10:n lisäksi on myös mahdollista valita Windows 10 S -versio, joka rajoittaa sovellusvalikoiman Microsoft-kaupan sisältöön. Windows 10 S:llä varustetuissa laitteissa ei myöskään voida ajaa perinteisiä win32-sovelluksia.