Vuoden 2020 toinen Windows 10 -suurpäivitys on julkaistu, ja ensimmäisenä sen saavat kaikkein yhteensopivimmat laitteet.

Microsoft ei tarjoa päivitystä aluksi kaikille Windows 10:n käyttäjille, vaan se jaellaan tipoittain yhteensopiville laitteille. Mikäli haluat vauhdittaa October 2020 Updaten saamista, kannattaa tarkistaa päivitykset manuaalisesti Windows Updaten kautta.

Kannattaa huomioida, että October 2020 Update on vain pieni jo aiemmin Windows 10:een toimitettuja ominaisuuksia käyttöön kytkevä päivitys. On siis oletettavaa, että ongelmiakin on luvassa tavallista suurpäivitystä vähemmän.

Aivan ensimmäisenä ei päivityksen pariin kannata kuitenkaan rynnätä, vaan odottaa ensin rauhassa muiden kokemuksia.

October 2020 Update tuo mukanaan muun muassa parannellun käynnistysvalikon sekä uudenlaisen alt+tab-sovellusvaihtimen. Vastaisuudessa näppäinyhdistelmää alt+tab käytettäessä näytetään myös avoimet Edge-selaimen välilehdet. Mikäli ominaisuudesta ei pidä, on se mahdollista kytkeä pois käytöstä Windowsin asetustyökalun kautta.

Lisäksi käynnistysvalikko osaa nyt sopeutua käyttäjän valitsemaan teemaan, eikä yritä enää tyrkyttää käyttötiilille omia taustavärejään.