Microsoftin KB3150513 on tunnettu aggressiivisesta menneisyydestään. Kyseessä on päivitys, jonka kautta Redmondin jätti yritti pakottaa Windows 7- ja 8.1-käyttäjät siirtymään Windows 10:n pariin.

Nyt Microsoft on julkaissut kyseisen päivityksen Windows 7- ja 8.1-käyttäjille uudelleen. Tällä kertaa tarkoituksena on raivata polkua ongelmattomaan Windows 10 -päivitykseen kaikille vanhemman Windows-version käyttäjille, Softpedia kirjoittaa.

Microsoft julkaisi KB3150513-päivityksen uudelleen huhtikuun 21. päivänä. Kyseessä on päivityksen kymmenes versio ja se on tarkoitettu niille käyttäjille, jotka eivät ole vielä päivittäneet Windows 10:een.

Syy päivityksen uudelleenjulkaisuun on todennäköisesti äskettäin julkaistu Windows 10 Creators Update. KB3150513 kerää tietokoneesta yhteensopivuustietoja, joten yksityisyydestään tarkan ja vanhemmassa Windowsissa pitäytyvän kannattaa jättää päivitys kokonaan asentamatta.

”Tämän päivityksen asentamalla huolehdit myös siitä, että Windows Update tarjoaa oikein viimeisintä Windows-käyttöjärjestelmäversiota, perustuen yhteensopivuustestin tuloksiin”, Microsoftin päivityssivulla kerrotaan.

Päivityksen asentaminen edellyttää myös, että telemetriatietoja Microsoftille syöttävät KB2976978- sekä KB2952664-päivitykset on asennettu aiemmin.