Office-sovellus tarjoaa Office-sisältöä yhden pysähdyksen taktiikalla. Käyttäjä voi muun muassa tarkastella yhdellä silmäyksellä kaikkia saatavilla olevia Office-sovelluksia, kiinnittää useimmin avattuja tiedostoja pikavalintaan sekä tarkastella äskettäin muokattuja dokumentteja. Mikäli laitteelle ei ole asennettu Office-sovelluksia, ohjataan käyttäjä Office Onlineen.

Uusi sovellus on tarkoitus jaella Windows 10 -käyttäjille lähiviikkojen aikana. Kyseessä ei kuitenkaan ole oikotie ilmaisen Officen pariin, vaan varsinaisten sovellusten, kuten Excelin ja Wordin käyttäminen edellyttää yhä maksullista tilausta.

Sovellus toimii myös Office 2016:n, 2019:n sekä Office Onlinen tarjoamien työkalujen kanssa, Softpedia kirjoittaa.

Ilmainen Office-sovellus on ladattavissa englanninkielisen Windows-sovelluskaupan kautta. Suomalaiskäyttäjät joutuvat yhä tyytymään My Office -sovellukseen, mutta tilanne muuttuu viimeistään Windows 10:n kevään suurpäivityksen myötä.

Toistaiseksi on epäselvää, salliiko Microsoftin Office-sovelluksen poistamisen, mutta se on mahdollista. Useita Windows 10:n mukana toimitettavia sovelluksia ei voi poistaa ilman Powershell-komentorivityökaluun turvautumista.