Microsoft on julkaissut uudistetun Skype-sovelluksen vanhemmille Windows-versioille, macOS:lle sekä Linuxille. Windows 10 -käyttäjien Microsoft haluaa pysyttelevän Anniversary Updaten yhteydessä esitellyn Skypen uwp-version parissa.

Universaalille Windows-alustalle (universal Windows platform eli uwp) kehitetty Skype on ainoa, johon Windows 10 -käyttäjät tulevat pääsemään käsiksi. Microsoft kuitenkin lupaa, että uwp-sovellus saa aikanaan samat ominaisuudet kuin nyt julkaistu Skype-versio.

Poikkeuksen sääntöön tekevät yhä Windows 10 November Updatea (1511) käyttävät käyttäjät, jotka voivat halutessaan asentaa uuden Skypen. Windows 10 November Update on kuitenkin poistunut tuotetuen piiristä, joten käyttöjärjestelmäversiolle ei ole enää luvassa tietoturvapäivityksiä.

Uusi Skype sisältää muun muassa parannellun ulkoasun sekä mahdollisuuden reagoida viesteihin. Lisäksi keskustelulistaa voidaan järjestellä monin eri tavoin, ja chattinäkymää vaihdella kompaktin ja laajemman välillä.

Uudistunut Skype ei välttämättä miellytä tehokäyttäjiä, sillä sovellus ei tue esimerkiksi useiden keskusteluikkunoiden avaamista, vaan kaikki toiminta tapahtuu sovelluksen sisällä, Winbeta varoittaa.