Microsoftin uusiin Surface-julkistuksiin kuuluvat seuraavat tuotteet:

  • Surface Go 2 on kevytkannettava, jossa on 10,5-tuumainen PixelSense-näyttö. Laitteen akkukestoa on parannettu edellisen sukupolven malliin verrattuna, samalla suorituskyky on kasvanut 64 prosentilla Intelin kahdeksannen sukupolven Core M -suorittimien ansiosta. Etäkokouksia varten koneessa on kahden mikrofonin Studio Mics -ratkaisu ja viiden megapikselin etukamera. Suomessa hinta alkaen 479 euroa.
  • Surface Book 3 on puolestaan kaikkien aikojen tehokkain Surface-laite. Vääntöä löytyy 50 prosenttia Surface Book 2 -mallia enemmän, akkukestoa tehopesälleen Microsoft lupaa 17,5 tuntia. Suorittimiksi on tarjolla Intelin kymmenennen sukupolven Core-suorittimia ja näytönohjaimiksi Nvidian gpu-piirejä joko pelikäyttöön tai raakaan cad-vääntöön. Keskusmuistia voi valita aina 32 gigatavuun saakka ja koneen ssd-levy on Microsoftin mukaan nopein sen valmistamista laitteista löytyvä levy ikinä. Suomessa hinnat alkavat 1899 eurosta, järeimmästä saakin sitten pulittaa 4349 euroa.
  • Surface Headphones 2 on Microsoftin sangallisten langattomien kuulokkeiden päivitys. Akkukestoa luvataan 20 tuntia ja taustamelun vaimennukseen on käytössä 13 eri tasoa. Vaimennus voi joko hiljentää tai korosta ympärillä puhuvien ihmisten ääniä. Kupit kääntyvät 180 astetta, jolloin luurit on mukava tiputtaa välillä kaulalle roikkumaan. Kuulokkeiden hinta Suomessa on 279,99 euroa.
  • Surface Earbuds on puolestaan uusi tuote, langaton kuulokemalli, joka on integroitu viihdekäyttöä varten Android-puhelinten Spotify-sovellukseen ja työkäyttöä ajatellen Microsoft 365 -maailmaan. Sähköpostiviestit voi kuunnella kuulokkeista tai sanella tekstit eri sovelluksiin. Langattoman latauskotelon kanssa akkukestoa luvataan ”koko päiväksi”. Hintaa kuulokkeilla kotimaassamme 219,99 euroa.

Lisäksi Microsoft julkisti Surface-laitteille suunnitellun telakan, usb-c-telakan sekä kaksi uutta ergonomista hiiren ja näppäimistön yhdistelmää.

Tuotteiden ennakkotilausten vastaanotto alkoi viime viikolla. Toimitusten luvataan alkavan tuotteesta riippuen joko toukokuun 12. (Surface Go 2, Earbuds) tai kesäkuun viidentenä. (Surface Book 3, Headphones 2) päivänä.