Microsoft on esitellyt uuden avoimen lähdekoodin Power Fx -ohjelmointikielen, kertoo TechRepublic.

Microsoftin mukaan Power Fx on yleiskäyttöinen, selittävä ja toiminnallinen low-code-ohjelmointikieli. Se toimii hyvin saman kaltaisesti kuin suosittu taulukkolaskentaohjelma Excel. Tarkoituksena onkin ollut tehdä ohjelmoinnista yhtä helppoa kuin laskentataulukon rakentaminen Exceliin. Sen sijaan, että koodaaja joutuisi kamppailemaan useiden koodinpätkien kanssa, Power Fx hyödyntää kaavoja, jotka reagoivat koodin päivityksiin.

Microsoftin Power Apps -tuotehallintajohtaja Ryan Cunningham uskoo kielestä tulevan sekä yrityskäyttäjien että ammattikehittäjien yhteinen kenttä, jolla voidaan ilmaista logiikoita sekä ratkaista ongelmia.

Microsoftin on tarkoitus laajentaa Power Fx -kieltä koko Power Platformiin seuraavien kahden vuoden aikana. Kieli ei kuitenkaan syrjäytä nykyisiä M- ja DAX -ohjelmointikieliä. Power BI:n pääjohtajan Greg Lindhorstin mukaan kaikki kolme palvelevat eri tarkoituksia ja voivat siten olla rinnakkain olemassa.

"M ja DAX keskittyvät suurten tietomäärien lukemiseen, muotoiluun, yhdistämiseen ja yhteenvetoon, kun taas Power Fx keskittyy pienempien relaatiotietojen lukemiseen ja kirjoittamiseen", Lindhorst selittää.