Microsoft on kaikessa hiljaisuudessa päivittänyt Skypen työpöytäsovelluksen versioon 7.41. Pikaviestimen työpöytäversio on vaihtoehtoinen tapa käyttää Skypeä.

Windows 10:n käyttäjät voivat valita Skypen työpöytäversion ja universaalille Windows-alustalle kehitetyn uwp-version väliltä. Työpöytäversio on erityisesti tehokäyttäjien suosiossa, sillä se sisältää kehittyneempiä ominaisuuksia kuin uwp-vastineensa, OnMSFT kirjoittaa.

Työpöydille suunnitellusta versiosta löytyi kuitenkin taannoin haavoittuvuus, joka mahdollisti hyökkääjälle järjestelmänvalvojan oikeudet. Haavoittuvuus ei ollut itse Skype-ohjelmistossa, vaan työkalussa, jota pikaviestin käyttää automaattisten päivitysten lataamiseen.

Microsoft poisti varotoimenpiteenä työpöytäversion latausmahdollisuuden kokonaan. Päätös sai kritiikkiä käyttäjiltä, sillä joidenkin mielestä kyseessä oli vain tapa tyrkyttää sovelluksen uwp-versiota.

Nyt työpöytäversio on kuitenkin jälleen ladattavissa. Microsoft on kuitenkin keskittänyt kehitysresurssinsa uwp-version kehittämiseen, joten on mahdollista, ettei työpöytäversiossa nähdä enää uusia ominaisuuksia, OnMSFT huomauttaa.