Googlea on usein kritisoitu siitä, että hakujätti pyrkii kampittamaan kilpailevat selainalustat ulos sen omista palveluista.

Muun muassa Microsoftin entinen kehitysinsinööri kritisoi taannoin Googlea siitä, että videopalvelu YouTube sabotoi tarkoituksella muiden selainten toimintaa. Google on kiistänyt väitteet.

Nyt vastaavaan hämäräpeliin on syyllistynyt myös Microsoft itse, sillä Skype for Web -pikaviestin toimii vain Edgellä sekä Chromium-pohjaisilla selaimilla. Firefox-, Safari- sekä Opera-käyttäjät saavat naamalleen virheilmoituksen, MSPowerUser kirjoittaa.

Aiemmin väitettiin, ettei Skypen nettiversio toimisi myöskään Linuxissa, mutta ainakin Mikrobitin omissa kokeiluissa kirjautuminen onnistui Chrome-selaimella myös pingviinin puolella.

Skypeä voi yhä käyttää muilla alustoilla lataamalla sovelluksen työpöytäversion, mutta palvelua vain harvoin käyttäviä tämä ei välttämättä kiinnosta.

Microsoftin asettamat rajoitteet voidaan myös kiertää vaihtamalla selaimen user agent -esittelytoimintoa, joka kertoo verkkosivulle, millä selaimella käyttäjä sinne yrittää pyrkiä. User agent -vaihtaja on tarjolla muun muassa Firefoxille erillisenä lisäosana. Paras vaihtoehto on esitellä selain Microsoftin Edgenä, mutta hätätapauksessa Chrome toimii myös, MSPowerUser vinkkaa.

  • Lue myös: