Microsoftin Insider-ohjelmaan kuuluville on aloitettu uuden Windows 10:n testiversion jakelu. Päivityksen Build-versionumero on 18936 (20H1), kertoo Microsoft blogissaan.

Mielenkiintoisena muutoksen uudessa testiversiossa on salasanaton kirjautuminen. Joillekin Insider-ohjelmaan kuuluville on tuotu asetus, jonka avulla Windows 10 ei käytä salasanaa kirjautuessa.

Salasana korvataan turvallisemmilla ja näppärämmillä metodeilla, joita ovat kasvojentunnistus, sormenjälkitunnistus, pin-koodi tai fyysinen turva-avain.

Muistutuksien tai kalenterimerkintöjen tekoa nopeutetaan uudessa testiversiossa. Kalenteriin, johon pääsee näytön oikeassa alalaidassa olevasta kellosta, on lisätty erillinen osio, johon voi muistutuksen.

Microsoftin Oma puhelin -sovellus mahdollistaa Android-puhelimen näytönpeilauksen ja puhelimen etäkäytön. Tämän ominaisuuden tuki on laajentunut useammille Windows-laitteille. Surface Laptop, Surface Laptop 2, Surface Pro 4, Surface Pro 5, Surface Pro 6, Surface Book ja Surface Book 2 tukevat nyt puhelimen etäkäyttöä.