Microsoftin Windows 10X -käyttöjärjestelmä tulee alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen ensin yksinäytöllisille laitteille, kirjoittaa Engadget.

Yhtiön piti julkaista Windows 10:n tuplanäytöllisille mobiililaitteille optimoitu versio loppuvuodesta yhdessä tuplanäyttöisen Surface Neo -tabletin kanssa. Tuplanäyttöisten laitteiden julkaisua on kuitenkin päädytty lykkäämään ensi vuoteen, sillä koronapandemia on laimentanut yleisön kiinnostusta uusia laitekonsepteja kohtaan.

10X on alun alkujaan suunniteltu nimenomaan tuplanäyttöisille puhelimille, tableteille ja läppäreille, ja sen on määrä parantaa käyttöjärjestelmän käytettävyyttä kahta näyttöä samanaikaisesti hyödyntäen.

Mielenkiintoista on tietenkin se, mitä hyötyä tuplanäytölle suunnatusta käyttöjärjestelmästä voi olla yksinäyttöiselle laitteelle. Mahdollisesti 10X:ään tehdyt muutokset parantavat mobiililaitteiden tehonkulutusta.

Tuotejohtaja Panos Panay kirjoittaa blogissaan, että käyttöjärjestelmän pohjana on joustavuus, minkä ansiosta sitä on mahdollista käyttää myös yksinäyttöisessä laitteessa. Samalla hän toteaa, että tuplanäyttöisten laitteiden julkaisua lykätään, kunnes niiden aika koittaa.