Microsoftin mukaan olemassa on useita erilaisia tapoja vähentää Windows Defenderin antamia vääriä hälytyksiä (false positive). Eräs ratkaisu on tarjota sovelluksia vain luotetun Windows-sovelluskaupan kautta.

Virustutkien toisinaan antamat väärät hälytykset saattavat hämmentää käyttäjiä. Turvalliseksi luultu sovellus saakin tutkan reagoimaan. Turvaohjelmiston havainnot kannattaa käydä läpi, mutta aina syytä huoleen ei ole.

Microsoft haluaa vähentää vääriä hälytyksiä. Yhtiö onkin julkaissut sovelluskehittäjille joukon ehdotuksia, joilla käyttäjien verenpaineen nousua voidaan hillitä.

Microsoftin mukaan sovelluksia kannattaa jaella mahdollisuuksien mukaan vain sovelluskaupan kautta, Neowin kirjoittaa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, kannattaa sovellus allekirjoittaa digitaalisella sertifikaatilla. Sertifikaattia ei myöskään kannata jaella eteenpäin.

Tärkein ja käyttäjäystävällisin teko on Microsoftin mukaan täydellinen läpinäkyvyys ja rehellisyys. Microsoft kehottaa kehittäjiä varmistamaan, että käyttäjällä on aina laitteeseensa täysi hallinta ja valinnan mahdollisuus. Kehittäjien kannattaa myös varoa käärimästä sovellustensa mukaan kolmannen osapuolen ohjelmistoja.

Vääriä hälytyksiä ei voida koskaan eliminoida täysin. Tästä syystä kehittäjien kannattaa ilmoittaa havainnoistaan, jotta Windows Defenderin toimintaa ja reagointia voidaan kehittää vastaamaan vain todellisiin uhkiin.