Microsoft on Windows 8:n julkaisusta saakka luottanut reaaliaikaista tietoa näyttäviin live tile -kuvakelaattoihin. Esimerkiksi sähköpostisovellus on osannut näyttää viimeisimmän viestin esikatselun ja sääsovellus kertoa tuoreimmat muutokset säätilassa.

Netissä kiersi aiemmin lähes varmana pidetty huhu, jonka mukaan Microsoft on hautaamassa live tile -ominaisuuden sen heikon suosion johdosta. Kehittäjät eivät ole ominaisuutta kiinnostuneet juurikaan hyödyntämään.

Microsoftin Windows-suunnittelutiimi kiistää huhut. Live tile -ominaisuus ei ole menossa pois, vaan se on vastaisuudessakin sovelluskehittäjien käytettävissä, mikäli nämä niin mielivät.

Sen sijaan yhtiö suunnittelee muutoksia Windows 10:n käynnistysvalikkoon. Suunnittelutiimi julkaisi konseptikuvia siitä, millaiselta uudistunut käynnistysvalikko voisi näyttää. Kuvista käy ilmi, että Microsoft suunnittelee korvaavansa eri taustaväreillä varustetun käyttötiilisekamelskan hillityllä taustalla, joka noudattaa paremmin käyttäjän valitsemaa käyttöliittymäteemaa.

Windows 10:n käyttäjille on tarjolla useita eri käyttöliittymävaihtoehtoja. Nämä ovat tumma, vaalea sekä oletusarvoisena käyttöliittymänä nähtävä hybridi, joka yhdistelee tummaa ja vaaleaa.