Microsoft-pomo John Cablen mukaan Fall Creators Update -päivitys jaellaan ensimmäisenä laitteille, jotka Microsoft tai sen yhteistyökumppanit ovat testanneet korkeimman omakätisesti.

Cablen mukaan päivityksen tipoittaisella jakelulla pyritään välttämään yhteensopivuusongelmia.

Hän kuitenkin huomauttaa, että Microsoft on lisännyt runsaasti testattujen laitteiden määrää, mistä johtuen Fall Creators Update saatettiin jaeltua heti ensimmäisenä päivänä huomattavasti suuremmalle yleisölle kuin sitä edeltänyt Creators Update, Softpedia kirjoittaa.

Fall Creators Updaten toimivuus on Cablen mukaan täytynyt ensin varmistaa uudemmissa laitteissa. Tämän jälkeen huomiota on kiinnitetty Windows-ekosysteemin kirjavaan oheislaitevalikoimaan, kuten erilaisiin bluetooth-laitteisiin.

Microsoft noudatti vastaavanlaista varovaista taktiikkaa myös viime huhtikuussa julkaistua Creators Updatea jaellessaan, Softpedia huomauttaa. Tuolloin kesti lähes kolme kuukautta, ennen kuin päivitys uskallettiin jaella kaikenlaisille Windows 10 -laitteille.

Cable muistuttaa, että Microsoft kerää ensimmäisistä Fall Creators Updaten saaneista laitteista telemetriadataa, kuten tietoja sovellusten ja järjestelmän yhteensopivuudesta. Kerättyä tietoa käytetään päivityskokemuksen parantamiseen. Microsoft myös kuuntelee Cablen mukaan käyttäjäpalautetta erityisen herkällä korvalla.