Kirjoitimme perjantaina, kuinka Microsoft mietti nostavansa pelitilauspalvelu Xbox Live Goldin vuosihintaa reippaalla kädellä: yhtiö harkitsi kaksinkertaistavansa tilauksen normaalin taksan.

Kyse oli siitä, että Microsoft aikoi poistaa Xbox Live Goldin vuositilauksen kokonaan, jolloin jäljelle jäisi vain kuukausitilaus. Sen hintaa Microsoft ajatteli nostaa vain dollarilla.

Vuodessa kuukausimaksuista olisi kuitenkin kertynyt 120 dollaria, siinä missä vuositilauksen on aiemmin saanut 60 taalalla. Hinta olisi siis tuplaantunut vuositilaajalle.

Xbox Live Goldia tai kalliimpaa Game Pass Ultimate -tilausta tarvitaan esimerkiksi verkossa pelaamiseen. Tilaajat saavat verkkopelimahdollisuuden lisäksi myös ilmaisia pelejä.

Nyt The Verge kertoo, että Microsoft vetää sanansa takaisin.

”Me mokasimme tänään ja oli täysin oikein, että sanoitte asiasta”, Microsoft sanoo asiaa käsittelevässä blogissa. ”Olemme päättäneet olla nostamatta Xbox Live Goldin hintaa.”

Pelitilauksen hinnoittelu pysyy siis samana kuin tähänkin asti.

Tämän lisäksi Microsoft aikoo sallia ilmaispelien verkkopelaamisen ilmaiseksi. Toisin sanoen, esimerkiksi Apex Legendsiä tai Fortniteä voi jatkossa pelata verkossa ilman Xbox Live Gold -tilausta.

Lupauksen toteuttamiseen saattaa tosin mennä muutama kuukausi, Microsoft sanoo.