Microsoftin kesätyöntekijät ideoivat ja toteuttivat työn ohessa musikaaliprojektin, jonka tekemiseen osallistui yhteensä 150 yrityksen vakituista työntekijää ja harjoittelijaa. Microsoft the Musical -niminen video kuvattiin Microsoftin kampuksella Redmontissa Washingtonissa, ja koko projektiin meni kahdeksan viikkoa. Musikaalin on ohjannut eräs Microsoftin harjoittelija.

Kahdeksan minuutin mittainen tarina alkaa muistelolla sen toisesta perustajasta Bill Gatesista ja jatkuu esittelemällä yhtiön tarinaa. Kepeästi etenevä musikaali muistaa nostaa esiin myös Microsoftin epäonnistumiset niin ”kivan” läppärin kehityksessä kuin puhelimissakin. Eräs säe muun muassa kuuluu: ”Kaikki tuotteemme ovat suosittuja kaikkialla maailmassa, paitsi kun yritimme tehdä puhelimen.”

Lopputeksteissä sanotaan, että video on omistettu kaikille unelmoijille, jotka haluavat rakentaa parempaa nykypäivää ja opiskelijoille, jotka haluavat rakentaa parempaa huomista. Musikaali kuvattiin työajan ulkopuolella aamuisin, viikonloppuisin ja öisin. Ei ole tietoa, oliko videon teolle lupa yhtiöltä, sillä sitä ei julkaistu Microsoftin virallisella Youtube-kanavalla.