Microsoftin tavoite miljardista Windows 10 -laitteesta on viimein täyttynyt. Kaksi vuotta jäätiin alkuperäisestä tavoiteaikataulusta, mutta yhtä kaikki maaliin päästiin.

Juhlistaakseen merkittävää saavutusta on Surface-laitteista tuttu Microsoft-pomo Panos Panay julkaissut juhlavideon, jolla vilahtaa myös joukko Windows 10:n uudistuksia.

Kauan on jo huhuttu Microsoftin luopuvan reaaliaikaista tietoa näyttävistä live tile -käyttöliittymätiilistä tai -laatoista; millä nimellä niitä nyt haluaakaan kutsua. Vaikka Redmondin jätti onkin kiistänyt live tile -ominaisuuden poismenon, on luvassa todennäköisesti merkittäviä muutoksia käynnistysvalikon ulkonäköön.

Niistä saatiin nyt ensimmäisiä maistiaisia. Panayn videolla vilahtaa käynnistysvalikko, jossa on paljon tuttua, mutta myös jotain uutta. Uusi valikko näyttää aiempaa yhtenäisemmältä.

Lisäksi videolla esiintyy kovalla kädellä uudistettu ja modernisoitu Windowsin Resurssienhallinta, josta puuttuu muun muassa osoitepalkki. Varsin merkittävä yllätys on se, että uusi Resurssienhallinta vaikuttaisi tukevan Google Drive -pilvitallennustilaa, MSPowerUser kirjoittaa.

Panayn videolla nähtäviä uudistuksia ei kannata odottaa Windows 10:een ainakaan vähään aikaan, sillä yksikään niistä ei ole vielä läpikäynyt edes Windows Insider -testiohjelmaa.