Microsoftin Windows- ja laiteosaston pomo Yusuf Mehdi vakuuttaa, että yhtiö on sitoutunut laitteisiin. Todisteeksi hän tarjoaa kahta yhtiön julkaisemaa uutta Surface Book -tietokonetta.

Microsoft julkaisi hiljattain uuden Surface Book 2 -tietokoneen, jota yhtiö kutsuu ultimaaliseksi kannettavaksi. Microsoftin mainospuheissa laite on kaksi kertaa Applen Macbookia tehokkaampi. Mehdi toivoo, että Surface Book -mallisarja kuvastaa yhtiön todellista sitoutumista laitebisnekseen.

Kirjoitimme aiemmin asiantuntijoiden ennustavan Microsoftin luopuvan laitteista puhelinbisneksen tapaan. Syynä tähän on Surfacen laskeva suosio. Microsoftin odotetaan ajavan laitetoimintoja alas ja siirtävän siitä vapautuvia resursseja muuhun käyttöön.

Mehdi on täysin toisilla linjoilla. Hänen mukaansa puhelimien aikakaudella elämisestä huolimatta paras työkalu uuden luontiin on edelleen pc. Mehdi muistuttaa, että Microsoft voi hyvin kopioida Applen tapaa naittaa yhteen laitteet ja ohjelmistot, mutta Redmondin jätillä on mahdollisuus toteuttaa symbioosi paremmin laajemman laitekirjon ansiosta.

Mehdin mukaan Microsoftin asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan, sillä yhtiö on täysin sitoutunut Surface-, Xbox- sekä HoloLens-tuotesarjoihin, MSPowerUser kirjoittaa.