Pilvipelaaminen tulee muuttamaan koko peliteollisuuden.

Sen ensimmäinen vaihe, suoratoistettavat pelit, on jo hyvässä vauhdissa. Kehityksen kärjessä on Microsoft, joka kaikessa hiljaisuudessa kehitti suoratoistomahdollisuuden Xbox-konsolinsa peleille.

Microsoftin projekti on otettu ilahtuneena vastaan, toisin kuin esimerkiksi kilpailija Googlen suoratoistettavien pelien palvelu Stadia.

Tällä hetkellä pelejä voi suoratoistaa vain matkapuhelimiin ja silloinkin vain 720p-tarkkuudella, eli kännykällä pelattavat pelit kärsivät paitsi pienen ruudun ongelmista, myös silminnähden alkuperäisteoksia sumeammasta grafiikasta.

Windows Centralin lähteet kertovat, että Microsoft on nyt kokeilemassa pelien suoratoistamista myös pc:lle.

Tätä varten Microsoft on päivittämässä suoratoistossa tarvittavaa palvelininfrastruktuuria kovalla kädellä. Palvelimet päivitettäisiin edellisen pelikonsolisukupolven arkkitehtuurista tuliterän Xbox Series X -konsolin käyttämään arkkitehtuuriin.

Päivitysten myötä luvassa on 1080p-tarkkuudella täysiverisiä AAA-luokan konsolipelejä, jotka pyörivät käytännössä millä tahansa pc:llä, kunhan nettikaistaa riittää edes auttavasti. Päivityksen ansiosta pelit myös latautuisivat huomattavasti nykyistä nopeammin.

Microsoft on itse kertonut aikovansa kokeilla suoratoiston toimivuutta pc:lle kevään kuluessa, joten sinänsä Windows Centralin lähteissä voi olla vinha perä.