Kirjoitimme aiemmin, kuinka joidenkin käyttäjien Windows 10 oli ryhtynyt vallan omavoimaiseksi ja ruvennut lataamaan niin päivityksiä kuin tuputtamaan pilvessä olevia sovelluksiakin ilman käyttäjän lupaa.

Esimerkiksi järjestelmäpäivitys on saattanut tuottaa runsaasti ongelmia, jos sen asentamista on syystä tai toisesta lykännyt. Etenkin kutsumattomien, pilvessä toimivien Microsoft Office -sovellusten ilmestyminen aloitusvalikkoon on harmittanut monia: vaikka luvatta asentuneet Word ja Outlook pyörisivätkin Microsoftin palvelimella, niiden esiin tulemista pidettiin osoituksena siitä, että Microsoft katsoo omistavansa käyttäjän tietokoneen.

The Verge kertoo, että Microsoft on nyt lopettanut luvattomat asennuspuuhat.

Microsoftin mukaan ajatus oli, että käyttäjä voisi korvamerkitä Edge-selaimessa minkä tahansa verkkosivun, jonka jälkeen Windows yksinkertaisesti tekisi näistä oikopoluista selkeitä ja helposti löydettäviä käynnistyskuvakkeita aloitusvalikkoon.

Uudistuksessa oli kuitenkin ikävä bugi.

Bugin vuoksi Edge katsoi parhaaksi tehdä myös Microsoft Officen pilvisovelluksiin vievistä linkeistä tällaisia kuvakkeita. Nämä oikotiet ovat olleet aloitusvalikosta jo toukokuusta 2019, joskin merkittävästi sivummalla, ja nyt ne vain ponnahtivat esiin ikävän näkyvällä tavalla.

Vaikka kyseessä olikin vain bugi ja tilanne on nyt korjattu, monia kismittää edelleen, että tilanne ei varsinaisesti ratkennut. Microsoft mainostaa omia tuotteitaan Windowsin aloitusvalikossa, jolloin käyttäjän on vaikeampi tehdä valikosta omanlaisensa. Järjestelmäpäivityksetkin asentuvat edelleen ennen pitkää automaattisesti.