The Registerin mukaan Redditissä nimimerkillä Palantir_Toronto esiintynyt käyttäjä on keksinyt keinon päästä eroon Surface-läppäreiden perusongelmasta eli liiasta lämmöstä.

Palantir_Toronto tietää, että Surface Laptop 3 yrittää epätoivoisesti turvautua laitteen sisäiseen tuulettimeen päästäkseen eroon koneen sisuksissa hiljalleen muhivasta lämpöpommista. Ja kun lämmöstä on päästävä eroon, tuuletin huutaa kuin syötävä.

Hän kuitenkin havaitsi, että käytettäessä useampaa näyttöä koodaamiseen, pelaamiseen tai vain töiden tekemiseen, laitteen sisäinen tuuletin ei yksinkertaisesti riitä, vaikka se miten vinkuisi.

Palantir_Toronto havaitsi, että koneen ulkopinta saattoi kohota jopa 45 Celsius-asteeseen. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa, että koneen sisällä saattaa lämpötila nousta yli 55 Celsius-asteen.

Palantir_Toronton ymmärryksen mukaan tämä on tyypillinen Surface-kannettavien ongelma.

Hän löysi kuitenkin keinot, millä läppärin kuumentuneet tunteet saadaan taas viilennettyä. Ratkaisu ei vaadi kuin alumiinisen läppärituen säädettävällä leveydellä, alumiinisen 100 mm siilin lämpöä haihduttamaan, usb-käyttöisen tuulettimen, kuminauhoja sekä metallisen valokuvakehyksen.

Palantir_Toronto viritti siilin jalustan jalkojen väliin kuminauhojen avulla. Asettamalla tuulettimen siilin jalkojen alle hän sai luotua jatkuvan ilmavirran siilin harjasten väliin.

Koska läppäri nojaa nyt jalustan ohella myös koko jäähdytinsiilin pohjan pinta-alaan, siili pystyy siirtämään maksimaalisen määrän lämpöä itseensä, ja hiljaa puhalteleva tuuletin kantaa lämmöt kauas pois.

Lopputuloksena Palantir_Toronton Surface käy nyt 10–15 Celsius-astetta viileämpänä.

Mikä parasta, koko homma maksoi vain 50 dollaria.