CNN kertoo, että Microsoft suunnitteli erikoislaatuista chatbottia. Se olisi jäljitellyt nykyistä tai edesmennyttä henkilöä, oli hän sitten ystävä, sukulainen, tuttava, kuuluisuus, kuviteltu tapaus tai historiallinen hahmo.

Patenttihakemuksen mukaan Microsoftin keskustelurobotti ensin söisi ”sosiaalista dataa” kuten kuvia, somepostauksia, viestejä, ääniviestejä sekä kirjeitä. Tätä dataa olisi määrä käyttää chatbotin kouluttamiseen, jotta se osaisi keskustella ja käyttäytyä esikuvansa mukaisesti.

Chattirobotti osaisi myös onkia tietoa muualta internetistä, jos siltä kysyttäisiin jotain, joka ei botin syömästä datasta selviäisi.

Työkalu voisi jopa onkia kuvista ja videoista riittävästi dataa, jotta se voisi mallintaa esikuvansa kasvot ja äänen.

Microsoftin tekoälypomo Tim O’Brien kuitenkin sanoo, ettei Microsoftilla ole suunnitelmia kuolleillekeskustelemispatentin jalostamiseksi varsinaiseksi tuotteeksi.

”Patenttihakemus on jätetty ennen kuin nykymuotoisia tekoälyn eettisyysarvioita ryhdyttiin tekemään (istun kyseisessä paneelissa), enkä ole tietoinen mistään kehittämiseen ja julkaisemiseen liittyvästä suunnitelmasta”, O’Brien toteaa.

”Ja kyllä, tuo on karmivaa”, O’Brien kommentoi patentin kuvaaman chatbotin toimintaa.