Debian Linux on nyt saatavilla Windows 10:n sovelluskaupassa. Käyttöjärjestelmän käyttäminen edellyttää Windows Subsystem for Linux -toiminnon käyttöönottamista.

Debian on eräs suosituimmista Linux-jakeluista. Ehdotonta vakautta ja yhteensopivuutta tarjoava jakelu on suosittu erityisesti palvelimissa. Debian on myös valikoinut lukuisten Linux-jakelupakettien pohjaksi. Esimerkiksi Ubuntu pohjautuu suoraan Debianiin.

Windows 10 -käyttäjien ulottuvilla on nyt Debianin komentorivityökalut. Periaatteessa Windows Subsystem for Linux tukee myös graafisia työpöytiä, mutta niiden toimimaan saaminen edellyttää runsaasti teknistä osaamista.

Windows Subsystem for Linux (WSL) tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden ajaa Linux-jakeluversioita suoraan Windowsissa ilman tarvetta virtualisoinnille. Toiminto täytyy kuitenkin kytkeä erikseen käyttöön Ohjauspaneliin Ohjelmistot ja toiminnot -työkalun avulla.

Aiemmin Windows-sovelluskauppaan ovat ilmestyneet ladattaviksi muun muassa Ubuntu, OpenSUSE sekä viimeisimpänä tietoturvatutkijoiden suosiossa oleva Kali Linux. Debian täydentää jo ennestään kattavaa Linux-jakeluversioiden valikoimaa.