Microsoftin toiminta on hämmentänyt yhtiön Office-ohjelmistoa Nexus P6:lla käyttävän Thom Holwerdan.

Holwerdanin hämmästys oli melkoinen, kun hänen aktiivisesti työssänsä käyttämä Office alkoi mainostaa muita Office-sovelluksia. Esimerkiksi Word esitti Holwerdalle mainoksen, jossa kerrottiin Excelin olemassaolosta.

Holwerdan hämmennys on ymmärrettävää, sillä tällainen toiminta on ensinnäkin vastoin Googlen Play-sovelluskaupan käyttöehtoja. Lisäksi Holwerdan haluaa tietää, miksi Microsoft näyttää hänelle mainoksia ohjelmistoista, jotka hän on jo asentanut.

”Ensinnäkin, miksi Microsoft näyttää minulle mainoksia ilmoituskeskuksessa? Toisekseen, miksi Word mainostaa minulle Exceliä? Kolmanneksi, miksi Google sallii tämän tapahtuvan, vaikka se rikkoo Play-sovelluskaupan käyttöehtoja? Neljäs kysymys, osa a: Miksi Microsoft esittää minulle mainoksia sovelluksista, jotka olen jo asentanut? Neljäs kysymys, osa b: Miksi Microsoft esittää minulle mainoksia sovelluksista, joita olen käyttämässä? Neljäs kysymys, osa c: Miksi Microsoft esittää minulle mainoksia sovelluksista, joista olen jo maksanut Office 365 -tilauksen yhteydessä? Viidenneksi, kenen järjissään olevan mielestä tämä ei ole yksiselitteisen typerä toimintatapa?”, Holwerdan kirjoittaa.

Asiasta kirjoittanut Betanews otti yhteyttä Microsoftiin ja sai aluksi ympäripyöreän vastauksen. Pienen painostuksen jälkeen Microsoftilta luvattiin, että kyseinen toimintamalli lopetetaan ja mainoksia ei enää vastaisuudessa esitetä.