Microsoft on julkaissut valituille Skip Ahead -ohjelmaan liittyneille Windows Insider -beetatestaajille uuden Windows 10 -testiversion, joka sisältää muutoksia perinteiseen käynnistysvalikkoon.

Vastaisuudessa käynnistysvalikon vasemman laidan valikot aukevat, kun hiiren osoitin viedään niiden päälle, MSPowerUser kirjoittaa. Kyseessä on muutos nykyiseen toimintamalliin, sillä tähän asti kuvakkeita on täytynyt klikata erikseen, jotta niiden tarjoamat toiminnot ovat tulleet tarjolle.

Microsoft korvasi Käynnistä-valikon Windows 8:ssa koko ruudun peittävällä Aloitusruudulla. Päätös sai osakseen kritiikkiä, sillä monien mielestä kahden erilaisen käyttöliittymän välillä vaihtelu tuntui skitsofreniselta.

Windows 10:n kehitystyön alkaessa Microsoft otti käyttäjäpalautteesta opikseen, ja uusi käyttöjärjestelmä sisälsi perinteisen käynnistysvalikon. Sittemmin Windows 10:n Käynnistä-valikko on käynyt läpi useita muutoskierroksia. Seuraava on näillä näkymin luvassa ensi vuonna julkaistavan 19H1-päivityksen mukana.

Tällä hetkellä käynnistysvalikon uusi ominaisuus on vain valitun pienen joukon kokeiltavissa. Microsoft haluaa kerätä käyttäjäkokemuksia ennen kuin yhtiö on valmis tekemään lopullisen päätöksen sen suhteen, nähdäänkö ominaisuus Windows 10:n kevään suurpäivityksen mukana.