Office-avustaja ilmaantui ruudun oikeaan alanurkkaan. Sieltä yritti parhaansa mukaan tulkita mitä käyttäjä oli tekemässä ja pyrki avustamaan operaatiossa. Oletuksena käytössä oli digitaalinen klemmari, mutta myös muunlaisia hahmoja oman digiapurin virtuaalivaatteiksi oli valittavissa.

Hyvin pian avustajan rooliksi jäi heti ensimmäisellä Office-käynnistyksellä vastaanottaa käsky kadota ikiajoiksi. Lopulta Microsoftkin reagoi käyttäjien toimintaan ja lopetti Office-avustajien käytön kokonaan.

Nyt Clippy-nimellä tunnettu avustaja on kuitenkin tehnyt paluun – ja kadonnut samantien uudelleen. Tapauksesta kertoi Engadget. Työyhteisöjen viestintäsovellus Microsoft Teamsiin nimittäin ilmestyi äskettäin uusi tarrapaketti, jonka kuvissa Clippy seikkaili. Tarrat ehtivät olla hetken tarjolla Teamsin GitHub -kehittäjäsivulla, mutta ne poistuivat sieltä jo seuraavana päivänä.

Yllättävää kyllä, Clippyn lyhytaikaiseksi jäänyt jälleennäkeminen tuntui olleen monille positiivinen asia. Pikapäin poistunutta tarrapakettia vaaditaankin nyt takaisin verkossa, aiheen puolesta on käynyt jättämässä virtuaaliäänensä jo lähes 4000 ihmistä.