Kolme neljästä ihmisestä käyttää samoja salasanoja monessa eri yhteydessä, kirjoittaa Venturebeat. Lisäksi 21 prosenttia ihmisistä käyttää yli kymmenen vuotta vanhoja salasanoja. Vielä vuonna 2014 ’password’, ’123456’ ja ’qwerty’ olivat viiden suosituimman salasanan joukossa. Kaksivaiheinen tekstiviestitunnistus on vahvempi, mutta osaava hakkeri pystyy ohjaamaan viestin haluamaansa puhelinnumeroon.

Tietoturvastaan huolehtiville Windows-käyttäjille on kuitenkin hyviä uutisia, sillä Microsoft on ilmoittanut ottavansa käyttöön salasanattoman tunnistautumisen. Kirjautuminen onnistuu Edge-selaimella joko käyttämällä Microsoftin biometristä Windows Hello -alustaa tai FIDO2-standardin mukaisella kirjautumislaitteella, joita valmistavat muun muassa Yubico ja Feitian. Näiden lisäksi homma hoituu Microsoft Authenticator -puhelinsovelluksella.

Salasanaton kirjautuminen tulee käyttöön tällä viikolla Windows 10:ssä ja se toimii seuraavissa palveluissa: Outlook.com, Office 365, Skype, OneDrive, Cortana, Microsoft Edge, Xbox Live pc:llä, Mixer, Microsoft Store, Bing ja MSN.com.

Microsoftin identiteettiosaston varajohtaja Alex Simmonsin mukaan Edge-selain on ensimmäisiä, jotka ottavat käyttöön WebAuthn- ja CTAP2-tunnistusmenetelmät ja että se tukee useampia erilaisia tunnistautumistekniikoita kuin muut selaimet.

Jotta salasanattoman tunnistautumisen voi ottaa käyttöön, tulee laitteessa olla asennettuna viimeisin Windows 10-päivitys lokakuulta. Käyttöönotto onnistuu menemällä Edge-selaimella oman käyttäjätilin asetuksiin.