Tutkimusyhtiö Kollectiven tekemän tutkimuksen mukaan 96 prosenttia yrityksistä on jo aloittanut Windows 10:een siirtymisen. Prosessi on kuitenkin hidas ja monimutkainen, mikä tarkoittaa sitä, että Windows 7:n kuolema saattaa tulla vastaan liian pian. Asiasta uutisoi muun muassa Softpedia.

Netmarketsharen julkaisemien lukujen perusteella Windows 7:n käyttöosuus on yhä hurja. 35 prosenttia kaikista Windows-tietokoneista on yhä varustettu Microsoftin vuonna 2009 julkaisemalla käyttöjärjestelmävanhuksella.

Ongelmia on kuitenkin tiedossa. Monet yritykset, kaikkiaan 79 prosenttia eivät ole valmiita asentamaan Windows-päivityksiä heti niiden ilmestyttyä. Lisäksi 53 prosenttia näistä yrityksistä odottaa jopa kuukauden ennen tietoturvakorjausten asennusta. Syynä on pelko rikkinäisestä päivityksestä ja tuotannon katkeamisesta.

Erityisen ongelmalliseksi tilanne on muuttumassa Windows 10:n myötä. Käyttöjärjestelmälle on luvassa suuria kumulatiivisia päivityksiä kerran kuussa, minkä lisäksi Microsoftin palvelumallin mukaisesti Windows 10:lle julkaistaan peräti kaksi suurta ominaisuuspäivitystä vuodessa.

Monille yrityksille tämä saattaa olla liikaa, sillä riski päivityksen epäonnistumiselle kasvaa. Lisäksi aikaa päivitysten testaamiselle jää liian vähän.

Microsoft on luvannut Windows 7 -sovellusten olevan 99-prosenttisesti yhteensopivia Windows 10:n kanssa. Yhtiö lupaa myös avustaa yrityksiä, jotka painivat jäljelle jäävän yhden prosentin parissa. Lisäksi yrityksille on luvassa maksullista Windows 7 -jatkotukea korkeintaan kolmen vuoden ajan.