Desktop App Assure on tarkoitettu yrityksille, joissa yhä pohditaan Windows 10 -päivityksen riskejä. Microsoftin tutkimusten mukaan 99 prosenttia Windows 7 -sovelluksista toimii myös Kympissä, mutta olemassa on poikkeustapauksia, joissa yhteensopivuutta ei voida suoraan taata.

Desktop App Assure on jaetun vastuun ohjelma. Yrityksellä on edelleen vastuu selvittää käyttämiensä sovellusten yhteensopivuus Windows 10:n kanssa. Mikäli jotain menee kuitenkin pieleen, on Microsoft valmis tarjoamaan auttavan käden.

Yhtiöllä ollaan jopa valmiita tekemään tarvittaessa muutoksia suoraan Windows 10:een, jotta tietyn sovelluksen yhteensopivuus voidaan taata. Muita keinoja ovat yhteistyö sovelluskehittäjien kanssa sekä ohjelmakoodiin tehtävien muutosten ehdottaminen, MSPowerUser kirjoittaa.

Ohjelma ei koske pelkästään perinteisten win32-työpöytäsovellusten ja Office-liitännäisten yhteensopivuuden varmistamista, vaan myös yritysten vain Internet Explorer -selaimella toimivia sivustoja. Mikäli ongelmia ilmenee, Microsoft lupaa auttaa niiden selättämisessä.

Windows 10:n käyttöosuus ohitti viimein Windows 7:n viime joulukuussa. Tammikuun jälkeen Windows 10 on vahvistanut asemiaan maailman käytetyimpänä Windows-käyttöjärjestelmänä. Siitä huolimatta moni yritys tukeutuu yhä Windows 7:ään, joka uhkaa vanhentua käsiin. Käyttöjärjestelmän tukiaika tulee tiensä päähän ensi tammikuussa.