Microsoft lupaa, että tasaisin väliajoin Windows 10 -päivitystarpeesta muistuttava Get Windows 10 -sovellus poistetaan Windows 7:ää ja 8.1:tä käyttävistä tietokoneista tarjouskampanjan päätyttyä 29. heinäkuuta.

Microsoft ilmoitti eilen, että se ei aio jatkaa kuluttaja-asiakkaille suunnattua Windows 10 -päivitystarjousta heinäkuun määräajan jälkeen. Windows 10 säilyy kuitenkin ilmaisena päivityksenä käyttöjärjestelmän helppokäyttötoimintoja käyttäville vammaisille. Microsoft lupaa lisätietoa kampanjasta myöhemmin.

Yhtiö on kuitenkin julkaissut Windows 7- ja 8.1-tietokoneille automaattisesti asentuvan päivityksen, tunnisteeltaan kb3035583, jonka mukana asentuu Get Windows 10 -niminen sovellus. Sovelluksen avulla Redmondin tuorein käyttöjärjestelmäversio voidaan ladata ja asentaa.

Get Windows 10 -sovellus on aiheuttanut monille harmaita hiuksia, sillä se on saattanut käynnistää päivitysprosessin ilman erityistä lupaa käyttäjältä. Microsoft on kuitenkin vakuuttanut, että loppukädessä päätöksen päivityksestä tekee käyttäjä itse.

Kun Windows 10 -päivitystarjous heinäkuun lopussa päättyy, ei Get Windows 10 -sovellukselle ole enää tarvetta, Winbeta-verkkosivusto kirjoittaa. Microsoft onkin luvannut, että sovellus ensin poistetaan käytöstä ja myöhemmin sen asennus poistetaan kaikilta Windows 7- ja 8.1-tietokoneilta, joille sovellus on asennettu.

Mikäli et halua päivittää Windows 10:een, löytyy ohjeita Get Windows 10 -sovelluksen toiminnan estämiseksi täältä ja täältä.