Applen AirPods-kuulokkeiden myötä täysin langattomien kuulokkeiden villitys on vallannut maailman, tuoreiden huhujen mukaan omia luurejaan on valmistelemassa jo nettijätti Amazonkin.

Tekkisivusto Thurrottin mukaan myös Microsoft on lähdössä mukaan kisaan omilla, Surface-brändätyillä kuulokkeillaan. Viime vuonna nähtiin jo kookkaammat Surface-kuulokkeet, joten kehityskulku vaikuttaa uskottavalta.

Sen tarkempia tietoja kuulokkeista ei vielä olekaan tarjolla, ainoastaan niiden koodinimi tunnetaan varmasti. Kookkaammat Surface-kuulokkeet tunnettiin kehitysvaiheessa nimellä Joplin (oletettavasti Janis Joplinin mukaan), langattomat versiot kantavat talon sisällä nimeä Morrison - kuten The Doorsin Jim Morrison. Valmiina kuulokkeet tulevat kenties myyntiin nimellä Surface Buds.

Kuulokkeiden ominaisuuksia voi vain arvailla, luultavasti ne tukevat Microsoftin omaa Cortana-tekoälyä ja vaimentavat ympäristön ääniä vastamelutoiminnolla. Huhujen mukaan ne myös helpottavat puhelimen ruudulla olevien sisältöjen lukemista, mutta toiminnon tarkempi kuvaus jää vielä arvoitukseksi.

Valmiit kuulokkeet saatetaan nähdä kaupoissa vielä tämän vuoden aikana, mutta varmuutta siitä ei ole. Voi myös olla, että projekti haudataan kaikessa hiljaisuudessa.