Monille ei enää tule yllätyksenä se, että Windows 7:n tukiaika päättyy huomenna tiistaina, 14. tammikuuta. Takarajan jälkeen käyttöjärjestelmävanhuksen käyttäjille ei enää ole tarjolla tietoturvapäivityksiä, mikä tekee laitteen nettiin päästämisestä mahdollisesti vaarallista.

Monet miettivätkin elämää Windows 7:n jälkeen. Vuonna 2009 julkaistulla supersuositulla Windows-versiolla on arvioiden mukaan edelleen noin 400 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti.

Microsoftin kanta tulevasta käy ilmi yhtiön julkaisemalta tukisivulta. Yhtiö kehottaa siirtymään Windows 10:n ja Surface-tuoteperheen käyttöön. Microsoftin mukaan uusi pc ja Windows 10 ovat avain jatkoon.

Yhtiö ei suosittele Windows 10:n asentamista laitteelle, jolta löytyy tällä hetkellä Windows 7. Microsoftilta muistutetaan, että laitteen kaikki ominaisuudet eivät välttämättä toimi uudessa käyttöjärjestelmässä.

Kotikäyttäjät voivat yhä päivittää Windows 10:een ilmaiseksi, joskaan Microsoft ei ymmärrettävistä syistä pidä tästä meteliä. Myös uuden pc:n hankkiminen kuulostaa yliammutulta ehdotukselta. Windows 10 toimii täysin kelvollisesti jopa jutun kirjoittaneen toimittajan 10 vuotta vanhassa pöytäkoneessa.