Microsoft julkaisi viimeisen päivityksen Windows 7 -tietokoneille tammikuun 14. päivänä. Mukaan oli kuitenkin eksynyt ärsyttävä bugi, joka muutti laitteen taustakuvan mustaksi.

Mustan bugin uhreiksi joutuivat ne käyttäjät, jotka olivat määritelleet taustakuvan asettelun venytetyksi (stretched). Mukana oli myös yrityskäyttäjiä, joiden Windows 7 -laitteen taustakuva oli määritelty ryhmäkäytänteen avulla.

Nyt Microsoft on myöntänyt bugin olemassaolon, mutta monien harmiksi korjaus on luvassa vain maksaville asiakkaille.

Ongelman voi kiertää vaihtamalla taustakuvan asettelun johonkin toiseen vaihtoehtoon. Venytettyä taustakuvaa ei kuitenkaan enää vastaisuudessa voida käyttää, mikäli tarkoituksena ei ole maksaa Windows 7:n jatkotuesta.

Vaikka uusia päivityksiä ei Windows 7:lle olekaan enää luvassa, saattaa siitä huolimatta tuntua hieman epäreilulta, että Microsoft ei ole valmis korjaamaan edes itse aiheuttamaansa bugia, asiasta kirjoittaneella MSPowerUserilla kritisoidaan.

Päivitys 27.1.2020 klo 14:49: Microsoft on muuttanut mieltään kriittisen palautteen ansiosta. Korjaus mustan taustakuvan ongelmaan on tarkoitus julkaista kaikille Windows 7 -käyttäjille, myös kuluttajille, jotka eivät ole hankkineet maksullista jatkotukea.