Tämänhetkisten vahvojen huhujen mukaan yhtiö olisi julkaisemassa Surface Pro 7 ja Surface Laptop 3 -koneiden lisäksi myös edullisemman Surface-uutuuden. Wccftech-sivusto povaa, että yhtiö vetää hihasta todellisen ässän. Tilaisuudessa aiotaan sivuston tietojen mukaan paljastaa Qualcommin Snapdragon 8cx -järjestelmäpiiriin perustuva edullinen tabletti.

Qualcomm itse mainosti järjestelmäpiirinsä työstävän bittejä tasaveroisesti Intelin i5-8250u -suorittimen kanssa. Tuoreet mittaukset eivät kuitenkaan tue Qualcommin väitettä, vaan suorituskyky jää ainakin testiohjelmien perusteella selvästi Intel-verrokista. Qualcomm-maailmaan siirtymisen etuna alati liikkeellä oleville käyttäjille on aina päällä oleva 4g-mobiiliyhteys.

Campus-koodinimellä tunnettu laite olisi ilmeisesti viralliselta nimeltään Microsoft Surface 7. Tabletin näytön ympärillä olevat reunat on onnistuttu vuotokuvien perusteella kutistamaan minimiin, mutta ylä- ja alareunukset ovat edelleen leveät selfie-kameran ja näppäimistösuojuksen tuen vuoksi. Vuotokuvia ei yllättäen ole kuitenkaan julkaistu kaiken kansan nähtäväksi.

Liitäntöjen suhteen on siirrytty moderniin käytäntöön: displayport- ja vanhanmalliset usb-liitännät on heivattu pois kokonaan, ja jäljellä on pelkkiä usb-c -liitäntöjä. Näin koneesta on saatu mahdollisimman ohut.

Kyseessä ei ole ensimmänen kerta, kun Microsoft yrittää suoritinvallankumousta. Jo vuonna 2012 yhtiö yritti innostaa kuluttajia arm-pohjaisen Windows-tabletin ostamiseen. Suomalaisittain muistissa on tarkimmin varmaankin Nokia 2520 -tabletti, joka hyödynsi Snapdragon 800 -järjestelmäpiiriä. Laitteiden rajoittunut Windows RT -käyttöjärjestelmä tuntui kuitenkin silloin nousevan ostamisen esteeksi. Nykyisissä arm-pohjaisissa Windows-koneissa on kuitenkin käytössä tavallinen Windows 10 -käyttöjärjestelmä, joten sovellustuen ei tällä kertaa pitäisi vaikuttaa ostopäätöksiin.

Tilaisuudessa odotetaan myös ainakin vilauksenomaisesti tietoa Microsoftin kaksinäyttöisestä, taittuvasta Centaurus-laitteesta.