California Consumer Privacy Act eli CCPA on yksi maailman tiukimmista kuluttajan yksityisyyttä vaalivista lakisäädöksistä. Se velvoittaa yhtiöitä olemaan läpinäkyviä sen suhteen mitä dataa he käyttäjistä keräävät ja miten kyseistä dataa käytetään. Kuluttajilla pitää olla myös mahdollisuus kieltää yhtiöitä myymästä tätä dataa eteenpäin.

Kuten Zdnet kertoo, CCPA on ollut Piilaaksolle vaikea pala nieltäväksi, moni sikäläinen yhtiö kun ansaitsee leijonanosan liikevaihdostaan myymällä käyttäjädataa muun muassa mainostajille.

Laki kuitenkin säätelee yhtiöiden toimintaa vain ja ainoastaan Kaliforniassa. Muualla saadaan olla edelleen kuin pellossa.

Tästä huolimatta Microsoft aikoo vapaaehtoisesti noudattaa CCPA:n rajoituksia koko Yhdysvalloissa.

”Me kannatamme täysin Kalifornian uutta lakia sekä sen edustamaa yksityisyyden suojan laajentumista Yhdysvalloissa”, Microsoftin chief privacy officer Julie Brill kommentoi.

”Me käsittelemme yksityisyyttä siltä pohjalta, että yksityisyys on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Se sisältää sitoutumisen siihen, että tarjoamme vahvaa suojaa jokaiselle yksilölle. Tämän vuoksi me olimme vuonna 2018 ensimmäinen yhtiö, joka vapaaehtoisesti laajensi EU:n gdpr-asetuksen ytimessä olevat, yksityisyyteen liittyvät oikeudet koskemaan kaikkia asiakkaitamme ympäri maailmaa, eikä vain EU:n kansalaisia jotka nauttivat säädöksen suojasta”, Brill jatkoi.

”Samassa hengessä me laajennamme CCPA:n ja sen ajamaa käyttäjän oikeutta hallita omaa dataansa koskemaan kaikkia asiakkaitamme Yhdysvalloissa”, Brill viimeistelee.