Microsoftin Windows Insider -beetatestaajat pääsevät kokeilemaan ensimmäisenä uutta Your Phone -sovellusta, joka lupaa helpottaa puhelimen ja Windows 10:n yhteiseloa.

Microsoft kertoi Your Phone -sovelluksesta ensimmäisen kerran viime huhtikuussa järjestetyn Build-tapahtuman yhteydessä. Sovelluksen idea on se, että Windows 10 -käyttäjät voivat helposti siirtää tiedostoja puhelimesta pc-tietokoneelle.

Käytännössä tämä onnistuisi myös käyttämällä kolmannen osapuolen sovellusta tai jotain lukuisista pilvipalveluista, mutta Your Phone -sovellus lupaa tehdä hommasta helpompaa. Se tarjoaa muun muassa yksinkertaisen raahaa-ja-pudota-toiminnon, jonka avulla esimerkiksi valokuvia voidaan raahata suoraan Android-laitteelta Windows-koneella työstettävään PowerPoint-esitykseen, Engadget vinkkaa.

Sovellus tulee myöhemmin tarjolle myös iOS-käyttäjille, mutta rajoitetuin ominaisuuksiin. IPhonen omistajat voivat esimerkiksi lähettää selailemansa verkkosivun tietokoneelle, jolloin lukemista tai videon katselua voi jatkaa suuremmalla näytöllä.

Your Phone -sovelluksen käyttö edellyttää, että laitteesta löytyy vähintään Android 7.0 (Nougat). Ensin ladataan Your Phone -sovellus ja käynnistetään se tietokoneella. Tämän jälkeen täytyy vielä ladata vastaava sovellus omalle Android-laitteelle, Engadget opastaa.