Microsoftin Security Essentials -tietoturvaohjelmisto havaittiin uusissa testeissä yhtä hyväksi vaihtoehdoksi kuin esimerkiksi alan jättiläinen Avast.

Tietoturvayhtiö AV-Testin tutkijat tekivät tammikuun ja helmikuun aikana uusia testejä, joissa mitattiin tietoturvaohjelmistojen ominaisuuksia ja kykyä vastata moderniin uhkiin. Aiemmista tuloksista poiketen Microsoftin Security Essentials (MSE) pärjäsi testeissä erinomaisesti.

Listan kärkeen kiilasivat tutusti Kaspersky sekä Bitdefender, mutta MSE:n ei tarvitse hävetä omaa tulostaan.

Microsoftin tietoturvaohjelmisto havaitsi täydet sata prosenttia verkossa ja sähköpostissa tuolloin liikkuneista nollapäivähaavoittuvuuksia hyväksikäyttävistä haittaohjelmista. Tulos on parempi kuin alan keskimääräinen saavutus, joka on 99 prosenttia.

Viimeisen neljän viikon aikana havaitut laajalle levinneet haittaohjelmat MSE tunnisti 99,3-prosenttisesti tammikuussa ja 99,6-prosenttisesti helmikuussa, Softpedia kirjoittaa.

Tietoturvaohjelmistolla on myös merkittävä vaikutus tietokoneen suorituskykyyn. Microsoftin vaihtoehto hidasti surffauskäytössä tavallista tietokonetta noin 12 prosentilla. Kun pellin alle lisättiin ärjympää rautaa, oli tehonpudotus vain noin seitsemän prosentin luokkaa.

Sen sijaan sovellusten asentaminen vaikutti MSE:n tapauksessa tietokoneen suorituskykyyn kovalla kädellä. Tavallinen pc hidastui 51 prosenttia, kärkipään tietokone puolestaan jopa 74 prosenttia.

Tavallisessa käytössä MSE tykitti kuitenkin lähes virheettömän tuloksen. Tietoturvaohjelmiston analysoimista 1,3 miljoonasta näytteestä vain kolme tulkittiin virheellisesti haitallisiksi, vaikka kyseessä olikin täysin legitiimi sovellus.

Microsoft on panostanut isosti tietoturvaan. Kaikkiaan Security Essentialsin testitulos oli 16,5 pistettä, mikä asettaa sen samalla tasolle esimerkiksi Avastin, Aviran ja AVG:n kanssa.