Huhut ovat liikkuneet jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Milloin Surface-puhelin on ollut tulossa aivan pian, milloin koko projekti on hyllytetty.

Microsoftin laitepomo Panos Panay ottaa asiaan varovasti kantaa The Vergelle antamassaan haastattelussa. Samalla mies tulee paljastaneeksi, mistä projektin todennäköinen viivästyminen johtuu.

”Se [Surface-puhelin] on ehdottomasti minun kultani. Me innovoimme ja luomme, kunhan tuote on oikea. Emme voi esitellä maailmalle uusia tuotekategorioita vain huomataksemme, etteivät asiakkaamme tarvitse niitä”, Panay toteaa.

Italialainen blogisivusto väittää löytäneensä kielipakettitiedostoista vahvoja viittauksia Andromeda-laitteeseen, millä nimellä Surface-puhelimeen on aiemmin viitattu.

Julkisesti Microsoft ei ole Surface-puhelimeen liittyvistä suunnitelmistaan hiiskunut. Panayn lausunto antaa kuitenkin toivoa laitetta odottaville faneille.

Viivästyminen voi lausunnon perusteella johtua hyvinkin siitä, että Microsoft haluaa pelata varman päälle ja varmistua siitä, että uudelle mobiililaitteelle on varmasti riittävästi kysyntää.